Solidaritate, glasuri, colectiv

Suntem o generatie noua, o generatie fresh, cu arme noi, arme sociale, cu numere si voci. 

Buna tuturor.

In seara 30.10.2015 a fost o situatie tragica, pentru ei, pentru noi, pentru ieri azi si maine. Nu sunt genul activ in evenimente sociale dar avand acest gand in minte, aceasta oarecum multumire ca a fost sa nu fiu acolo la momentul dezastruos, desi daca eram in Bucuresti puteam sa fiu parte din cei de la Colectiv, ma face sa urlu, face ca inima asta mica sa fie infricoasata, furioasa si revoltata. Si cred ca asta o simti si tu, tu cel care ai fi putut fi acolo.

Pe aceasta cale as vrea sa le multumesc tuturor celor ce s-au facut simtit astazi, 03.11.2015 la Ploiesti, cei ce au aratat solidaritate, cei ce au reusit sa renunte la iesitul in oras pentru a arata respect. Ne-am stans in jur de 1000 oameni, de la varste fragede de 15 ani la seniori care au fost printre noi cu acelasi gand.

DSC_0438

Imi tremura tot corpul numai cand ma gandesc la tot ce s-a intamplat. In noaptea cu pricina am aflat ca si prietena mea cea mai buna, fara de care nu as fi omul care sunt acum, trebuia sa fie acolo, si sunt multi in situatia ei.

Desi sunt multi care inca cauta motive divine, motive stupide zic eu, legate de muzica, de clase sociale, de orientari spirituale s.a.m.d. pentru incidentul dezastruos. Eu cred ca trebuie sa ne uitam putin mai atent la ce a fost, la faptul ca 30 si de suflete au fost arse, ca peste sute de doctori, de voluntari, de asistente au vazut iadul in timp ce altii il simteau. Este clar ceva in neregula cu conducerea, cu cei care ii conduc pe cei ce trebuie sa ne apere. Control al sigurantei facut cu cateva zile inainte de incediu iar usa de siguranta nu mergea? Autorizatie de efecte pirotehnice intr-o incapere aglomerata?

DSC_0447

Aratati ca vreti o schimbare, aratati ca EI nu au voie sa isi bata joc de siguranta noastra, de sanatatea noastra, de educatia noastra, de vietile voastre. Cate mame plang acum? Cati tati vor sa planga dar trebuie sa fie acolo sa tina pumnii stransi acestor mame? Ei din pacate sunt considerati ‘batrani’, sunt considerati ‘comunisti’ sau mai stiu eu ce. Ei au impozite de platit, au joburi, pentru a ne oferi, personal, noua o viata mai buna si un trai cat mai sigur. Dar parintii nostri NU sunt acolo sa prezica viitorul, asa noi trebuie sa ferim acest viitor de accidente, de incedii provocate de nepasarea unor scarbe, de foamea aceasta nebuna de bani.

Suntem o generatie noua, o generatie fresh, cu arme noi, arme sociale, cu numere si voci. Oamenii politici, institutia numita biserica care nu ajuta decat daca este ‘invitata’, lupii astia flamanzi au calcat destul pe parintii nostri in ultimii ani dupa revolutie. Parintii nostri ne-au ferit destul, noi suntem noii vulturi peste vai. Este teritoriul nostru, sunt fratii, surorile, iubitii, iubitele si prietenii nostri. Aparati, folositi toate aceste unelte pe care le avem de la picioarele cu care mergem la marsuri si proteste, la ochii din care cad lacrimi si la degetele ce tiparesc opinii si guri care striga nevoi.

Imi este drag de toti cei care ii indeamna pe toti sa nu le fie frica, de cei care si-au dat seama ca noi suntem milioane, ei sunt o adunare de oase insetate de hartii cu numere pe ele. Vreau doar sa iti aduc aminte ca esti cineva, si ca ai dreptul la siguranta, la un glas, la o opinie. Respecta-i pe ceilalti, respecta conceptele de viata diferite de ale tale si uneste-te. Nu mai fi persoana din spatele ecranului, ci persoana de pe ecran. Controleaza ceea ce aparent te controleaza.

O noapte cat mai placuta.

DSC_0460 DSC_0442

DSC_0440 DSC_0485 DSC_0471 DSC_0479 DSC_0464 DSC_0475 DSC_0478 DSC_0477

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s